Ова е првична информација. Според информации на Dosie.mk биле запалени односно гореле неколку душеци. Интервениран е и пожарот е изгаснат. Подоцна повеќе информации околу причините како се запалиле или дали некој ги потпалил душеците. Поради чадот затворениците брзо ги напуштиле ќелиите и излегле во дворот.

видеото е сопственост на tetova1.com