Есад Рахиќ, новиот директор на КПД Идризово добивал закани по живот од страна на чувар во истиот затвор, велат извори за Вечер.

Рахиќ пријавил дека загрозена му е безбедноста од страна на лицето Жарко Милошевиќ, вработен во затворот, кој му испратил СМС порака дека ќе пука во него поради неисполнетите ветувања. Ваквото дело е казниво по Член 144 од Кривичниот законик, пишува Вечер.

Целата вест e превземена од  ВЕЧЕР каде продожува со детали околу инцидентот.