Денеска Основниот суд 1 Скопје соопшти дека судкиот процес за тероризам за настаните во Собрание од 27ми април лани почнива на 22 август. Веќе се закажани 37 рочишта и се изготвени наредби за спровод на обвинетите. Во сличајот се обвинети пратеници, актери пејач и други активисти на здружението За заедничка Македонија. Судкиот процес го води судијата Добрила Кацарска.