Пресудата беше соопште пред малку, а во судот се уште трае одлучувањето околу определување притвор на сега неправислно осудените.

Обвинителката Фатиме Фетаи побара доживотен затвор за тројца обвинети: Aлил Демири и браќата Африм и Агим Исмаиловиќ. Демири и Исмаиловиќ се обвинети за тероризам, а Фејзи и Хаки Азири за помагање во ова дело.

Во 2012 година свирепо беа убиени момчињата Кире Тричковски, Филип Славковски, Цветанчо Ацковски, Александар Наќевски и рибарот Борче Стефановски.