Алекасандар Јаневски Тошта во возило на Интна медицинска помош е однесен во болница откако се онесвести во судница. По соопштувањето на обвинителството дека нему ќе му се суди за обид за убиство на пратеникот Зијадин Села тој на судијката и рече: „Зошто ме судите за убиство во обид кога се знае кој го кренал телефонот од горе. Ме судите зашто сум основач на ВМРО“, кажа Јаневски.

фото : novatv.mk