За Мијалков нема пасиш за Кочан има затвор. Ова се одлуките на Кривичниот суд . Мијалков ма право на жалба , Кочан треба да се јави на издржување на казната.

Михајлков бараше да му се врати пасошот за да се лекува во Чешка. Но СЈО даде негативно мислење а судот го прифати. Во неговата документација има медицински докумени дека на државна клиника не се изведува операција која тој требало да ја прави на хранопроводот. Но од клиниката со спротивена изјава.

Пациент со такво име и презиме немале, а само потврдија дека еден од адвокатите се обратил до клиниката со прашање дали се извршуваат такви операции. Но од клиниката одговор не добил бидејќи тие ниту даваат мислење за лекување во странство а ниту пак го виделе пациентот.

Одлуката за бизнисменот Сеад Кочан, за кој веќе има правосилна пресуда во предметот Труст е дека веднаш мора да оди на издржување на затворската казна од четири години и осум месеци.

Првично судија за извршување санкции наложи тој да се јави во затвор најдоцна до 17 јули, но Кочан се жалеше на одлуката со образложение дека има недовршени работи.

Во меѓувреме поднесе уште едно барање за одложување на извршувањето на пресудата бидејќи се разболе.

Но и двете се одбиени од судот па сега е наложено да се изврши казната.