Од Кривичниот суд информираат дека на пратеничка Фросина Ременски, осомничена во „Рекет“ и е одземен пасошот, има забрана да го напушти Скопје, но и обврска секоја недела да се јавува во суд. Истите мерки на претпазливост се одредени и за таткото на Боки 13, Миле Јовановски.

Постапувајќи по предлог на Основнот јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција за определување мерки за претпазливост за три лица, по претходно доставени покани, лицата во текот на денешниот ден, пред судија на претходна постапка се произнесоа во однос на предлогот.

Ценејќи ги фактите и доказите во предлогот како и исказите на осомничените лица, судија на претходна постапка донесе решенија со кои го прифати предлогот и на осомничените Ф.Т.Р. и М.Ј. им определи мерки согласно член  146 ст.1 т.1,2 и 3 од ЗКП односно, Забрана зе напуштање на живеалиште односно престојувалиште, Обврска на обвинетиот да се јавува повремено на определено службено лице во судот и Привремено одземање на патната и друга исправа за преминување на државната граница, додека за Х.Б. мерка за претпазливост согласно член 146 ст.1 т.3 – Привремено одземање на патната и друга исправа за преминување на државната граница.

Против овие решенија странките имаат право на жалба пред кривичниот совет, се вели во соопштението на Кривичниот суд.