Поранешниот претседателот на Врховниот Суд, Јово Вангеловски, побара од медиумите да го следат судскиот процес против него за да може јавноста да види како се однесува оштетената во случајов судијката Лидија Неделкова.

Судското рочиште се одложи оти судијката задолжена за овој судски процес е во излоцаија

За него сепак е зачудувачки што е гонет само поради тоа што ѝ скратил паричен надоместок на судијката која на работа не дошла 3 дена. Истакна дека за такво нешто се добива и отказ.

Вангеловски беше разрешен поради случајот со приведувањето на бизнисменот Сеад Кочан.