Кривичниот суд повторно треба да одлучува по понудената гаранција од поранешната специјална јавна обвинителка Катица Јанева, со која бараше да се брани од слобода, а по одлука на Апелациониот суд.

Судијата на претходна постапка го отфрлил барањето без да се впушти во оценка на истото, иако во меѓувреме се смениле некои околности, на пример беше поднесено обвинение. Затоа го враќаме барањето назад во Кривичниот совет за да одлучи мериторно, изјави судијата Сафет Кадриу.

Додека за Јанева се одлучува за протврот Боки 13 повторно хоспитализиран. Прво осумничениот во „Рекет“ бил итно однесен во градската болница „8 – ми Септември“. Боки 13 се жалел дека му се слошило и дека има проблем со желудникот. И тој по три месеци пминати во притвор поради тешка состојба со здравјето бара замена на притворот.