Апелациониот суд не дозволи осомничениот во “Рекет“ Бојан Јовановски да го напушти истражниот затвор во Шутка. Разгледувајќи ја жалбата, апелациските судии одлучиле дека се уште постои опасност Боки 13 да побегне. Од судот појаснуваат дека во решението за притвор повеќе не опстојува основот за влијание врз сведоци бидејќи е завршена истрагата за “Рекет“.