Фудбалската федерација на Македонија го промовираше дресот за претстојното Европско првенство. Стефан Ристовски и Езгјан Алиоски беа првите кои ги видоа дресовите со кои Македонија ќе настапи на првото историски настап на големите натпреварувања.

извор: Ekipa.mk