Мирниот град покрај брегот на јадранот го вознeмиpи веста дека во близина на една од нивните плажи на самиот брег се појави огромна бела ajкула.

Во Грабештиц, недалеку населено место од Шибеник, на самиот брег од плажата снимена е огромна бела ajкула. Видеото го објави хрватскиот портал Индекс, кој што го добил од очевидец од самото место.
-Видеото е направено на 6-ти јуни околу 16 часо. Вакво нешто не сме виделе до сега на овие краеви, вели човекот кој што ја снимил ajкулата на самиот брег на Јадранот.