На социјалната мрежа ФБ е објавено видео на кое се гледа како на диво се паркираат камиони во Скопје на простор кој е предвиден да биде зеленило.

Под видеото пишува дека се снимени камиони во 6.30 утрината како излегуваат и велгуваат во шумата. Локацијата е Парк шумата Гази Баба која според урбанистичкиот план треба да биде заштитено подрачје. Но според видеото се претвора во приватен паркинг за тешки товарни возила. Локаното население бара ова да се спречи.