Телевизиска дебата за изборите во Јужна Африка се претвори во хаотично насилство кога ривалските групи почнале да фрлаат столчиња еден на друг.
Поддржувачите на земјоделаката партија и борците за економска слобода (ЕФФ) се нафрлија  еден на друг. Локалнит емедиуми се уште истражуваат што точно ја предизвикало огромна тепачка.