Активисти за заштита на животни од Струмица до редакцијата на Струмица Денес доставија фотографии и видеа од отруени кучиња на повеќе локации во Струмица. Овојпат труењето е со отровот ланата од кој куче умира за 3 до 5 минути немајќи можност да биде спасено.

Едно куче е отруено кај чешмичката во паркот а другото кај СОУ „Димитар Влахов“. Струмичката полиција исто така беше повикана таму. Апелираме да внимаваме на своите дечиња и своите миленици.