Исидора Бјелица денеска почина. Според информациите на српските медиуми таа починала во станот на нејзините родители на Нов Белград. Имаше 52 години.

Родена е 10 декември во Сараево. Освен по бестселерите позната беше и по прекрасните шапки.

Во 2012 и беше дијагностициран карцином и и беа остранети двата јајници и матката. Освен со болките таа се бореше и со психата. Болеста ја натера да продаде 3000 ретки книги за да ги плати лечењата во странство . Бидејќи и беа потребни средства за лечење мораше да работи но истовремено и да се бори со болеста која неколку пати и се враќаше. Остави сопруг и две деца.