Звездата на серијалот “Myth Busters” (разоткривање на митовите) што се прикажува на Дискавери, Грант Имахара почина на 49 години.

“Срцата ни се скршени што ова го слушамe. Беше предобар маж и важен дел на нашата заедница. Молитвите и нашите мисли се со неговото семејство“ изјавиле од Дискавери.

Причини за смртта е анауризма на  мозокот, а пријатели од Грант се простија преку социјалните мрежи.

Грант Имахара во серијалот истражуваше разни случувања од поп културата, науката и историјата.