Нашиот Даниел Кајмакоски го навлече гневот на сите Срби откако во емисијата „Твоето лице звучи познато“ во која тој повторно учествува, го покажа симболот на Албанците – двоглавиот орел.

Реагираше продукцијата и самиот Кајмаковски демантирајќи дека пожкажува било каков симбол.

Им ги покажував на фотографите своите лакирани нокти. Една од позите ми беше и оваа која предизвика скандал. Немав поим дека тоа е некој албански симбол. Македонец сум и православен, никогаш тоа намерно не би го направил. Во шок сум поради сè – изјавил Кајмакоски.