На социјалните мрежи се објавени неколку фотографии од улица во скопската населба Драчево каде синоќа не можело да се помине со автомобил. Улицата била блокирана со павер елементи односно мали бехатон блокови кои се користат за иразботка на тротоари. Локалното население не знае кој ги поставил и зошто со оглед на тоа дека нема никаква сигнализација дека нешто се работи. Поставеноста на плоцчките може да предизвика сообраќајка и последици по патници во автомобили или мотори.