Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов објави дека автопералната која блокираше дел од булевар е срушена и улицата ќе биде доизградена.

После долги години нерешен проблем, заради брзоплетост во изградбата, конечно, денес се сруши пералната на 3-та Македонска бригада накај Лисиче.

Набргу започнуваме со доизградба на улицата. Скопје повеќе нема да трпи импровизации како во минатото – Петре Шилегов