Гулаб деновиве бил најден и прибран од полицијата оти на грбот носел 200 апчиња екстази. Оваа неверојатна случка и интересна заплена на полицијата се случила во близина на границата на Кувајт и Ирак. Изморениот гулаб, кој на грбот носел торбичка полна наркотици – слетал недалеку од зградата на царината на границата и тука официјално бил „приведен“.