Филип сеуште се бори,мора да победи,силен е тој,знам дека и добрината што ја има како и подршката на илјадници луѓе ке помогне да издржи.УБИЕЦОТ се шета слободно,да УБИЕЦ и тоа БРУТАЛЕН.Да го наречам човек неможам,убиство без причина човек не може да направи,Филип засекогаш ке мора да живее без бубрег и слезина органи што му ги одзеде МОНСТРУМОТ.верувам дека институциите на државата ке го сместат УБИЕЦОТ таму каде што му е место прво заради задоволување на правдата и второ за сите други млади луге да можат безгрижно да си го минуваат најубавиот период од нивниот живот,заради родителите да можат да спијат мирно а не да чекаат дали ке се врати нивното дете живо и здраво.ВИ БЛАГОДАРАМ ЗА ПОДРШКАТА

Оваа порака пред малку ја објави таткото на повреденото момче во дискотека на кое со нож ми беа избодени витални органи кои ги изгуби. Во нападот учествувале синови на висок функционер во МВР и поранешен градоначалник кој не го негира инцидентот, но тврди дека неговите деца не се виновни. Секојдневно таткото на Филип објавува детали од неговата здрасвена состојба но и информации кои упатуваат на сомнежи дека инцидентот не се решава. Беше објавено дека на сведоците им се врши притисок и закани, но тој е истраен да ја остера правдата до крај.