Невремето со интензивни врнежи од дожд што го зафатија Охрид, предизвикаа поплавување во стариот дел на градот, а најмногу на улиците „Коста Абраш“ и „Цар Самоил“ кои се сметаат за критични при поголеми врнежи. Дождот повторно ги исфрли на површина проблемите со одводот и канализациската мрежа.

Фекалии го преплавија Охрид. Невремето со интензивни врнежи од дожд што попладнево го зафатија Охрид, предизвикаа поплавување во стариот дел на градот, а најмногу на улиците „Коста Абраш“ и „Цар Самоил“ кои се сметаат за критични при поголеми врнежи. Дождот повторно ги исфрли на површина проблемите со одводот и канализациската мрежа.

ОХРИД 24 发布于 2019年9月19日周四