За прв пат откако се протестира во Македонија пред Собранието на државата полицијата постави дупла ограда. Едната е пред тревникот на тротоарот пред влезот на Собранието а другата долж булеварот пред законодавниот дом. Најавени се протести оти денеска продолжува седницата за уставните измени.