Советот на Град Скопје денес ќе носи одлука за тоа колку ќе чини цената на билетот за едно возење во скопските автобуси.

Неофицијално цената на билет за едно возење ќе чини 50 денари и ќе може да се купи во секој автобус. Истата ќе почне да се применува од ноември.

Со враќањето во употреба на билетот за една употреба најмногу корист ќе имаат граѓаните од внатрешноста но и туристите кои досега не можеа да ги користат услугите на автобусите во главниот град .

Она што исто така е новитет дека градот Скопје ги заменува кинеските автобуси со 33 нови германски еколошки автобуси.

извор: faktor.mk