Кучето Манго кое пред две години беше нападнато и многу повредено од несовесни граѓани на охридските улици, сега живее нов живот во Прага, каде е неразделен другар со двегодиично девојче. Со расцепена глава и во тешка состојба, Манго беше спасен благодарение на граѓани и љубителите на животни од Охрид, кои со помош на македонци што живеат во странство прво е опериран, а потоа и вдомен во Чешка.
Целата приказна може да се види овде: https://www.ohridnews.com/filmska-prikazna-na-bezdomnoto-kuche-od-ohridskite-ulici-mango-beshe-na-rab-na-smrt-a-sega-e-na-sre-noto-kuche-na-svetot/?fbclid=IwAR3Eahl5QLSI4AktEjiplhSrbGgzLADVlvY41uEIsICmGQinSxNW-UjhXK0