Главната протагонистка на документарниот филм „Медена Земја“, Атиџе Муратова, денеска во Скопје на улица „Македонија“ присуствуваше на отворњето на „Денови на македонскиот мед“.

Додека се случуваше говорот на министерот за земјоделство Аријанит Хоџа и на градоначалникот на Центар, Саша Богдановиќ, на Муратова и се слоши и веднаш била повикана брза помош.