Приватниот авиона на славната Алесија Бет Мур, попозната како Пинк се запали при слетувањето на данскиот аеродром Архус.

Во авионот била посадата, како и менаџерот на славната пејачка.

“Цесната 560 ХЛ“ летала од Норвешка, а пожарот избил неколку минути при слетувањето. Со невројатно среќа и способноста на пилотот, никој од 10-те патници не е потешко повреден.

Во него биле четворица Американци, двајца Австралијанци, еден британски државјанин, пилотите од Германија и Австрија како и германска стјуардеса.

Како што пишува Метро, Пинк сепак ќе го оддржи концертот кој е заакажен за утре.