Жената во години која попладнево поржарникари ја спасуваа е евакурана и се чувствува добро. Најновата аинформација е дека и пожарникарите кои учествувале во гаснењето на пожарот и беа повредени се во добра здраствена состојба. Имале повреди од преголемата топина.

Пожарот избувна во стан во населбата Кисела Вода на улица ,,Народни херои“ број 23. Додека се гаснеше пожарот станарите и децата во зградата имаа проблем да излезат поради густиот чад. Но со помош на против пожарните екипи нема повредени освен вознемирени граѓани.

Пожарникарите минатиот месец имаа тешка задача да спасат маж чиј стан се запали. Гореше стан на 16 ти кат на многу непристапно место. И тогаш пожарникарите и станарите имаа мака да се спаси човекот кој спас бараше преку балконот на висококатницата. Пожртвуваноста на пожарникарите спречи да дојде до поголема несреќа. Првичните сознанија се дека пожарот избувнал поради заборавена тава со ориз во рерна.

 

Според искуството на пожарникарите многу честа појава е пожари по станови да избувнуваат токму од заборавени тенџериња или вклучени рингли со кафе и бојлери.