Итно е потребна крвна плазма од Ковид-19 излекуван пациент, А RH+. Станува збор за жена во своите педесетти години, позитивна на вирусот, која е хоспитализирана на Инфективна клиника во Скопје.

Децата на жената апелираат до хуманите граѓани кои прележале корона вирус, а ја имаат соодветната крвна група, да ја покажат својата човечност, бидејќи се работи за животот на нивната мајка и состојбата е сериозна.

Лице за контакт – Тина 070 688 014

извор: Фокус.мк