Жителите на скопската населба Аеродром се вознемирени и згрозени од глетката со која се разбудиле. Нивните локални миленици ги најдоа во локви крв. Едно мртво, едно го нема уште едно повредено, (додека го објавивме текстот и второто умре). Со секира некој сношти крвички ги касапел кучињата. Жителите се многу вознемирени и повикаа полиција. На местото каде едно од кучињата умрело од тешките повреди и најверојатно искрварило до смрт бидејќи има и многу крв околу, прави увид полицијата.

Макс – додека полицијата и жителите правеа увид и ова куче умре

Јавноста беше шокирана кога маж во Дебар Маало закла куче со секира пред очите на многумина посетители на локално кафуле. Човекот беше снимен и брзо идентификуван. Доби парична казна од 800 евра и беше поведена и кривична постапка за кривично дело мачење животни, предизвикување јавна опасност.