Новите контејнери кои неодамна ги промовира градоначалникот Петре Шилегов мета на собирачи на пластика. Иако се модерни со посебна технологија за оставање отпад собирачите го растураат и тоа на само 15 тина метри од вработени во Комунална хигиена. Ниту интервенцијата на граѓаните не помогнала комуналците да го спречат уништувањето на контејнерите.