На видео снимката објавена на фан страната на месната заедница на село Белица кичевско семејство од селото чува необично милениче. Срничка која во народот е одомаќена со името Бамби е миленик кој слободно се шета низ домот на овие луѓе , јаде од рацете на домаќинката мандарини и ужива во прекрасната домашна спокојна атмофера заедно со домашниот жолт мачор.

Exskluzivna snimka so BAMBI sto ke vi gi stopli dusite i srcata na site Belićani, Makedomci i naši prijateli od celiot svet. Poglednete kako raste naseto mileniće vo najubavite predeli vo srceto na Makedonija 😘👌🇲🇰

Posted by BELICA – БЕЛИЦА on Friday, 7 February 2020

Срничката е дојдена пред повеќе од една година , целата изнемоштена и гладна. Семејството чија куќа е блику до шумата ја чува и храни и е милениче на цела Белица.