По успешната трансплантација Иван утринава се рабуди со новото срце. Сега следува најважниот период од неговото закрепнување дали телото ќе го прифати новиот орган.

Гостин во централниот дневник на тв24 беше доктор Сашко Јовев, лидерот на тимот доктори кои ја направија првата трансплантација на срце.

Јoвев за тв 24: Иван утринава се разбуди со новото срце и солзи радосници

По успешната трансплантација Иван утринава се рабуди со новото срце. Сега следува најважниот период од неговото закрепнување..дали телото ќе го прифати новиот орган.Гостин во централниот дневник беше доктор Сашко Јовев, лидерот на тимот доктори кои ја направија првата трансплантација на срце.

Posted by Телевизија 24 on Sunday, 24 May 2020

видеото е сопственост на телевизија 24 –www.24.mk