На видео снимката објавена на фан страната на месната заедница на село Белица кичевско семејство од селото чува необично милениче. Срничка која во народот е одомаќена со името Бамби е миленик кој слободно се шета низ домот на овие луѓе , јаде од рацете на домаќинката и ужива во прекрасната домашна спокојна атмофера.

Срничката е дојдена пред неколку месеци изнемоштена и гладна. Семејството чија куќа е блику до шумата ја чува и храни и е милениче на цела Белица.

Погледнете го видеото: