Вардар Шапион во Лига на Шапиони – го Победи Веспрем и е првак на Европа.

Вардар ја брани честа на регионот, Вардар ја одбрани честа на региониот, вака коментираа српските коментатори на пренсот на ракометниот натпревар Вардар -Веспрем.

Сретен Рашковиќ и Стеван Стевановиќ, од „Арена Спорт“ телевизија, кои станаа херои заедно со ракометарите на Вардар немаа зборови и емоции за како што ги нарекоа легендите на Вардар.

Вардар постојано беше во предност и одигра маестрално.

Македонија ги гледаше шапионите на странски програми оти ниту една телевизија не ги презеде авторските права.