Чичко Ванчо од Куманово, кој имаше израсток на лицето, вчера замина дома , откако израстокот беше успешно отстанет на скопските клиники.

Приказната на чичко Ванчо доби среќен крај. Денеска тој ќе биде пуштен на домашна нега по интервенцијата која му беше…

Posted by Венко Филипче on Friday, 24 January 2020

Ванчо Спасовски од Куманово За Божиќ посака да има поспокоен живот и да го острасни израстокот на лицето. За тоа потребни му беа потребни 1.800 евра, пари кој тој ги немше, а не можеше  да ги добие од Фондот за здравствено осигурување бидејќи е непријавен. По прилогот на тв Телма реагираше министерот за здравство Венко Филипче.

Р.Д.