Скопјанецот Мицко Тргачевски кој денеска околу пладне исчезна од својот дом вечерва е пронајден жив и здрав.

Поради болеста заминал од дома и се изгубил но со помош на семејството и граѓаните е пронајден.

Семејството е благодарно на сите што помогнаа Тргачевски да се врати дома.