Македонската заедница во Малта и на социјалните мрежи во Македонија се организираат групи за помош на македонско семејство чиј близок почина во Малта.

64 годишен човек заминал на печалба откако овде заглавил со извршители. Оставил семејство за да собере некој денар. Но завчера вечер од срцев удар починал.

Семејството нема доволно средства кои надминуваат над 4 000 евра за да го донесат телото на починатиот во Македонија за да го погребаат во родното Тетово.