Жената борец, истрајна, мудра, со вокал кој ретко се раѓа, ја напушта сцената по повеќе од 50 години. Маја Оџаклиевска е една од најголемите пејачи на овие простори, со завидна кариера, монгу награди, признанија, интервјуа, насловни страници. Таа долги години живее во Белград и токму таму во емисијата Луда ноќ кажа дека се повлекува, објави женски магазин.

„Потсетете ме овој пат да ве потсетам дека оваа вистина ќе биде убаво збогување. Знам дека сакате да настапам, но јас сум уморна д се‘- рече Маја.

Во продложение дел од нејзиното ексклузивно интервју за Женски магазин во кое таа ја открива причината за нејзината одлука: 

Маја секогаш отворено зборува за аутизмот на свокот внук. За Женски магазин, таа откри дека откако нејзината ќерка Теа, мајката на Лука си заминала од Белград, таа се грижи за внукот. Теа е помалата ќерка на Маја, за која таа и претходно има изјавено дека е бунтовна и кога нешто ќе науми, никој не може да ја спречи. Постарата ќерка Андреа, живее во Белград.

„Теа си замина, не можам многу за тоа да зборувам. Сега Лука е сиот мој свет, мојот Универзум, сама се борам со неговата болест. Живеам за него и живеам за моментот кога ќе оздраве, но ете, гледате, тој има девет години и уште не зборува“, изјава рече Маја за Женски магазин.