Пред половина час на својот фејсбук профил познатата активистка за легализација на марихуаната Моника Конопова објави шокантни фотографии со повреди и крв на лицето. Моника напиша дека била нападната од татко и. Детали за здраствената состојба на Моника се уште нема и тоа дали полицијата е известена и дали реагирала. Еве го нејзиниот пост и фотографиите на социјалната мрежа:

Пред два часа татко ми Стојан Ристески од село Свето Митрани неписмен бездушник и хроничен алкохоличар на ул Антон Чехов 41б во геге, се обиде да ме убие кога тргнав во кујна да земам храна. Ме нападна со тупаници и дрвено столче во глава, ми го скрши носот и ми ја измести вилицата #семејнонасилство