Берберот Саше е единствениот вработен во истражниот затвор во Шуто Оризари кои ги потшишува притворениците, меѓу кои е и Бојан Јовановски, ексцентричниот шоумен осомничен во случајот „Рекет“.

Во 70-тината денови додека Боки 13 се наоѓа во притвор, Саше е единствената опција за стилот на Боки 13, иако наместо скапоплатените фризери, овој пат пред себе го има еден од берберите со најскромна плата во земјата. Во јавноста се појавија дилеми кој се грижи за изгледот на косата на Јовановски додека тој е во ќелија и чека да заврши истрагата.

Берберот Саше долго време работел без да биде пријавен како вработен во истражниот затвор, иако бил еден од ретките кои во тоа време сакале да работат под тамошните услови и околности, а меѓу првите „славни муштерии“ кои ги имал биле Велија Рамковски и Миленко Неделковски како притвореници.

кој е Саше прочитајте тука..

извор: Faktor.mk