Почитувани читатели

Пред малку на мејлот на порталот Dosie.mk каналот беше доставено известување дека youtube го избриша видеото на кое се гледа како татко тепа дете. Видеото е избришано и од профилот на ФБ каде беше поставено. Веста на порталот ќе остане видеото е симнато во архивата на порталот, со надеж дека барем малку ја подигнавме јавната свест дека родители јавно тепаат деца и се надеваме дека институциите ќе превземат соодветни мерки.

Видеото е отстрането бидејќи каналот смета дека има насилна содржина кон дете. Тоа е така и порталот целосно ги поддржува правилата за заштита на децата , но и бара институциите да ги заштитат децата од вакви родители.

Во прилог оригиналното известување од каналот Youtube.

Кристина Мачкиќ – Сопственик и уредник на порталот