Вечерва на социјалните мрежи се појавија две фотографии на кои е сликан Јане Ченто еден од притворените за кој продолжува судскиот процес за 27 април. На фотографиите се гледа огромно црвенило на телото на Ченто а според објавите тепан е од полицајци во затворот.

Од затворот потврдуваат дека кај Ченто биле најдени недозволени предмети телефон и полнач а тој при претресот се спротивставил на стражарите кои биле приморани да постапат според процедурата. И Ченто се огласи дека тоцно дека имал телефони но тие ги внесувале стражарите за 200 до 300 евра а потоа влегувале на претрес да му ги одземат.