Фотографијата е направена од сведок на настанатот кога дедо кој врвел улица на прешаки премин бил запрен од полиција и казнет. Според полициајците тој поминал на црвено иако дедото тврдел дека било зелено. Но најверојатно бидејќи споро се движел се вклуќило црвеното светло н асемафорот. Дедото молел да не го казнат.

На дедото најдовте бе, олоши?? Регуларно помина пешачки, на пола му се уклучи црвено, вие одма казна за непрописно поминување??? Нели се грижевте за граѓаните? Вложувавте во граѓаните?
Заборавив, за некој месец ќе биде “простете, згрешив”, рака на срце и по некоја солза.
Не, дечки! Солзата на 80-90 годишниот дедо што плачеше како мало дете да не го казнувате, таа ќе ви суди! Срамота!