Се сеќавате на оваа девојка со нај тажна судбина? Епа во најладното ЕВН и ја исклучиле струјата за 2 неплатени сметки и тоа во најладниот ден.

Девојката плаќа редовно , но овој пат и доцнат парите за нега задари обновување и ажурирање на документацијата што мора да ја прави секоја година сама иако во социјално и ја знаат дијагнозата , ама за жал така одат работите кај нас.

станот во кој живее девојката

Двете сметки се околу 4000 денари плус приклучок. Ве молам да не ја оставиме сама и уплашена поврторно во марк и студ.

Храна и носиме од кај отец Оливер секој месец веќе 3 години…сама не може да опстои без наша помош, Живее со 3800 денари , од кои пола пари се за лекови. Примаше издршка од државата , но лани и ја укинаа бидејќи нашле „влакно во јајцето„.

станот во кој живее девојката

Ве молам помогнете да и ја приклучиме струјата поврторно и да и купиме долен веш јашка и тренерки. Пред 3 години заедно успеавме да ја вратиме во живот и да и ја вратиме вербата во луѓето. Моментално е во темница , сама уплашена и смрзната.

Здружение на граѓани “Стопли Срце”Сметка за донации: 270072685480143IBAN: MK07270722000030435HALKBANK