ЕВН, мирно спиеш? Владо на Македонија, министри и пратеници мирно спиете? Ако… Наспијте се… Народот ќе се грижи за народот. Како не ви е срам?!!! Самохрана мајка на две малолетни деца и жртва на семејно насилство да ја исклучите од електричната мрежа за 5500 денари? Има ли останато некој ЧОВЕК од вас?
Браќа и сестри, повторно сме потребни… Дали можеме да помогнеме за две дечиња да добијат СВЕТЛИНА??? Сите кои можат и сакаат да помогнат, нека му пишат на нашиот волонтер Vladimir Trpevski… Ви благодарам на сите.!!!
И запаметете: ако не си помогнеме еден на друг, нема кој да нѝ помогне!

Овој апел до сите кои може да помогнат го испрати Отец Оливер кој објави мал дел од приказната на семејство кое се бори за егзистенција.