Уште една радосна вест одекна од Клиниката за детски болести во Скопје. Храбрата Бојана извојува победа над ракот и сега здрава и среќна си заминува дома.

Бојана заѕвони на ѕвончето во ходникот на Детската клиника и доби силен аплауз од медицинските лица.

„Една кротка убавица, покажа дека е лавица. Браво на храброста драга наша Бојана, те чекаме со уште поголеми животни успеси, ти можеш сè што сакаш. Бојана само посакај! Бојана е една од децата кои победија карцином!“ – пишуваат од клиниката.