Дедото од Велес кој соседката го сподели дека седи дома и гладува доби храна и се што му е потребно за викендов. Црвен крст од Велес редовно ќе му помага и ќе го посетува а од понеделник институциите ќе ги превземат сите неопходни мерки дедото да биде згрижен.