Даринка Дара Чалениќ, позната по улогата на Дара во филмската серија „Жикина династија“, почина денес на 87-годишна возраст по долго и тешко боледување.

Во оваа прилика, Владимир Петровиќ кој го паметиме како Боба, синот на Дара и Жика од популарната серија, преку својот инстаграм – профил се збогуваше со неговите колеги.

На оваа социјална мрежа тој со трогателни зборови се прости од своите, како што вели, „филмски родители“, Дара Чалениќ и Драгомир Бојаниќ Гидра.